veiligheidsschoenen in de bouwsector

5 tips om de ideale veiligheidsschoenen te kopen

Veiligheidsschoenen kopen? Dat is een koud kunstje … Even online zoeken, enkele keren klikken, betalen en drie dagen later worden je schoenen aan je deur geleverd, toch? Helaas, de realiteit is anders. Want het aanbod aan veiligheidsschoenen is bijzonder groot en de juiste keuze maken is niet zo evident. Want de ene veiligheidsschoen is de andere niet. Daarom geeft C-Bright 5 tips die je helpen om de ideale veiligheidsschoenen te kopen.

1. Kies voor comfort

Je voeten zijn de steunpunten van je lichaam. Daar moet je dus zorg voor dragen. Het is belangrijk dat je veiligheidsschoenen comfortabel zitten, want je loopt er elke werkdag heel wat uren mee rond. Een veiligheidsschoen die niet goed past of onvoldoende steun biedt, levert vroeg of laat lichamelijke klachten op. Als je een veiligheidsschoen past – ja, past … en dat kan online niet ? – let dan niet alleen op de lengtemaat, maar ook op de breedtemaat. En draag altijd kwaliteitsvolle kousen in je veiligheidsschoenen om glijden in je schoen te voorkomen.

2. Hou rekening met je werkomstandigheden

De ideale veiligheidsschoenen zijn een combinatie van gemak en veiligheid. Je schoenen moeten weerstand bieden én aangepast zijn aan je werkomstandigheden. Een tuinman heeft dus andere veiligheidsschoenen nodig dan een dakdekker. En sommige omstandigheden zijn zeer specifiek. Werk je bijvoorbeeld op een luchthaven waar je vaak door metaaldetectoren moet gaan? Dan is het heel aangenaam als je veiligheidsschoenen koopt die geen metalen neus hebben. Zo hoef je niet elke keer je schoenen uit te doen.

3. Bespaar niet op kwaliteit

Je hebt maar één paar voeten. En ze verdienen het om in kwaliteitsvolle veiligheidsschoenen hun tijd door te brengen. Veiligheidsschoenen uit hoogwaardig materiaal zijn duurzamer. Bovendien kan een speciale binnenafwerking voetaandoeningen verminderen, beperken of uitsluiten. Idealiter heb je twee paar veiligheidsschoenen en wissel je om de dag. Zo krijgen je schoenen tijd om te rusten en te drogen. En vergeet zeker niet om je schoenen regelmatig in te smeren met vet. Zo blijven ze langer soepel en waterdicht.

4. Check even bij je verzekeringsmaatschappij

Je hebt comfortabele lage veiligheidsschoenen van topkwaliteit gekocht. Geen vuiltje aan de lucht dus. Tot een onoplettende heftruckchauffeur op de werkvloer met zijn vork tegen je enkels rijdt, je voet ernstig verwondt en blijkt dat je zelf voor de kosten moet opdraaien, omdat je in die werkomgeving verzekeringstechnisch hoge veiligheidsschoenen moest dragen. Je voorkomt dus financieel leed door even bij je verzekeringsmaatschappij te checken aan welke voorwaarden je veiligheidsschoenen moeten voldoen.

5. Test je schoenen op de werkvloer

Als je gaat shoppen voor veiligheidsschoenen, breng dan goed je behoeften en wensen in kaart. Heb je schoenen gevonden die op het eerste gezicht voldoen? Test ze dan uitgebreid op de werkvloer. Alleen zo weet je zeker dat de schoenen jou het comfort en de bescherming bieden die je nodig hebt.

Alle veiligheidsschoenen in het assortiment van C-Bright zijn van het Duitse topmerk Elten. Dat is jouw garantie op ergonomische veiligheidsschoenen die uitblinken in kwaliteit en draagcomfort.

Op zoek naar de juiste veiligheidsschoenen? C-Bright geeft je graag advies op maat.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Contacteer C-Bright