Showa werkhandschoenen detail

Showa, onze leverancier van kwaliteitsvolle werkhandschoenen

Showa is een producent van hoogwaardige werkhandschoenen die – net zoals wij bij C-Bright – kwaliteit, duurzaamheid, eerlijkheid en service als bedrijfswaarden heeft. Het is dan ook geen wonder dat wij al jarenlang kiezen voor de werkhandschoenen van deze internationale marktleider. We stellen het merk graag aan je voor via vijf vragen aan businessdevelopmentmanager Benelux & Scandinavië Joost van der Stel.

Waarom is de keuze van de juiste werkhandschoenen zo belangrijk?

“Werkhandschoenen zijn een persoonlijk beschermingsmiddel om je te beschermen tegen chemische, thermische, mechanische of snijrisico’s. Specifieke werkhandschoenen zijn ontworpen om een antwoord te bieden op specifieke risico’s. Kies je niet de juiste handschoenen? Dan ben je dus niet optimaal beschermd en bestaat de kans dat je fysieke letsels oploopt.”

Wat zijn de aandachtspunten als je werkhandschoenen kiest?

“Je moet werkhandschoenen kiezen die passen bij de taken die je moet uitvoeren. Daarom is het belangrijk om de normering na te kijken. Zo weet je dat je werkhandschoenen hebt die je beschermen tegen de risico’s van je job.

Ook het draagcomfort en het toepassingsgebied verdienen je aandacht. Hoe soepel moeten je werkhandschoenen zijn? Hoeveel grip heb je nodig en op welke materialen? Welke coating is het meest aangewezen? Dat zijn allemaal essentiële vragen.

Tot slot mag je je niet laten leiden door je veronderstellingen, maar moet je zeker zijn. Dat betekent dat je bij de aankoop niet louter mag vertrouwen op je gevoel en op het visuele aspect.”

Hoe onderscheiden de werkhandschoenen van Showa zich?

“Ze bieden de juiste bescherming voor de specifieke risico’s, zijn duurzaam, innovatief en veilig. We produceren al onze werkhandschoenen zelf. Dat betekent dat je zeker bent dat de werkhandschoenen die je overmorgen koopt, van dezelfde kwaliteit zijn als de werkhandschoenen die je eergisteren gekocht hebt. Daarnaast zetten we in op een uitgebreide kwaliteitscontrole om de kwaliteit van onze werkhandschoenen te garanderen.

We hebben ook veel aandacht voor de productieomstandigheden. Omdat we alles zelf produceren, kunnen we garanderen dat onze handschoenen gemaakt worden door medewerkers die in goede arbeidsomstandigheden werken en correct verloond worden!”

Hoe omvangrijk is jullie assortiment?

“We kunnen voor elke toepassing de juiste werkhandschoenen leveren. We hebben meer dan 100 verschillende soorten werkhandschoenen en produceren jaarlijks 150 miljoen paar.”

Hoe ervaar je de samenwerking met C-Bright?

“De samenwerking is heel aangenaam! Johan en Tiny zijn vriendelijke en toffe mensen. Bovendien hanteren ze dezelfde bedrijfswaarden als wij. Ze hechten ook veel belang aan maatwerk, een persoonlijke aanpak en service. Ze willen hun klanten echt helpen met duurzame oplossingen. Het is heel fijn om met hen samen te werken.”

Ben je op zoek naar kwaliteitsvolle werkhandschoenen met advies op maat? Maak dan nu een afspraak  met onze Showa-expert en ontdek welke handschoenen ideaal zijn voor jouw collega’s of werknemers.