Waarom kiezen voor transferdruk? Alle voordelen op een rijtje 

Vroeger was vooral beschermende werkkleding populair. Vandaag de dag hebben ondernemers ontdekt dat bedrijfskleding goed werkt. En dit op verschillende manieren.

Ben je overtuigd om voor bedrijfskleding te gaan, maar weet je niet welke techniek te kiezen? Hieronder kom je te weten welke druktechnieken er bestaan, welke we aanraden en hoe we jou daarmee helpen.

Benieuwd hoe je bedrijfskleding op een slimme manier inzet? Lees dan onze blog “5 redenen om in te zetten op bedrijfskleding”.  

Welke druktechniek kies je voor bedrijfskleding?

Er bestaan allerlei manieren om een logo of tekst aan te brengen op bedrijfskleding. C-Bright is gespecialiseerd is zowel transferdruk als broderie en zeefdruk. Omdat broderie en zeefdruk al goed ingeburgerd zijn, zetten we hieronder vooral transferdruk en z’n vele voordelen in de kijker.

Het C-Bright team helpt je met plezier om de beste oplossing te vinden voor jouw project. Meer informatie over andere populaire druktechnieken zoals flexdruk en digitaal printen, vind je ook in onze blog “Textiel bedrukken? 5 populaire druktechnieken voor kleding”.

Wat is transferdruk?

Via transferdruk of zeefdruktransfer print je afbeeldingen, logo’s of tekst op kleding door middel van druk, een hittepers en zogenaamde transfers of transferpapier. Die transfers bevatten een laagje lijm die door warmte en druk smelt en zich aan het textiel hecht. Ze zijn beschikbaar in onder andere full color, borduureffect, perforatie en kleurbeschermer. Een enorm veelzijdige techniek die C-Bright bovendien op een heel kwalitatieve en prijsbewuste manier aanbiedt.


De voornaamste eigenschappen van zeefdruktransfer in een notendop

  • Wasbaar tot 95°C conform ISO 15797
  • Vlamvertragend ISO 11612; klasse 1 in combinatie met EN15025
  • Rekt mee met de stof
  • Overstrijkbaar
  • Droogtrommelbestendig

De 5 grootste voordelen van transferdruk 

1.      Kleine afname mogelijk

Bij de meeste druktechnieken geldt een minimum afname. Bij transferdruk is dat niet het geval. Je koopt 25, 50 of 100 transferpapieren en betaalt daarna enkel voor het aantal kledingstukken dat je op dat moment nodig hebt. De rest van de transferpapieren bewaar je tot het moment wanneer je ze nodig hebt. Zo worden kleine oplages heel flexibel en een stuk goedkoper.

De transfers die je niet meteen gebruikt, bewaren wij voor jou onder de juiste omstandigheden. Via ons automatisch opvolgsysteem herinneren we je elke 6 maanden aan het aantal transferpapieren dat je nog over hebt.

2.      Geschikt voor de meeste textielsoorten

Eens jouw ontwerp op het transferpapier is aangebracht, heb je een uitgebreide keuze aan textielsoorten om je logo of tekst op te drukken. Zeefdruktransfer is geschikt voor zowel katoen en polyester als nylon en verschillende andere types textiel[JVD4] .

Omdat transferdruk zo veelzijdig is, bedruk je er enorm veel types kledingstukken mee. Denk aan softshells, wind- en regenbestendige jassen, sweaters, T-shirts, polo’s, mouwloze tops, werkbroeken, bodywarmers enz. Neem contact op om alle mogelijkheden te leren kennen.

3.      Uitstekende kwaliteit

Met zeefdruktransfer druk je in het grootste detail: zelf de fijnste fijne elementen van je ontwerp breng je over op de kledij. Ook de kleuren behouden hun levendigheid. Bovendien is transferdruk geschikt voor grote en complexe ontwerpen.

4.      Onderhoudsvriendelijk

Volg de wasinstructies op het etiket van de kleding simpelweg en ook de opdruk blijft stralen. Gebruik daarvoor een standaard wasproduct zonder bleach.

5.      Ecologisch verantwoord 

Zeefdruktransfer gebruikt inkten op waterbasis, die minder schadelijk zijn voor het milieu dan inkten die solvents bevatten. Daarnaast gaat er in vergelijking met andere technieken weinig inkt verloren in het drukproces. Doordat kleine oplages geen probleem vormen, bedruk je geen overbodige stapels bedrijfskleding.

Deze klanten gingen je voor 

Transferdruk is populair bij solo-ondernemers of bedrijven met een klein team. Denk bijvoorbeeld aan tuinaannemers. In het hoogseizoen nemen ze extra krachten aan en krijgen ze hulp van stagiairs of jobstudenten.

Zij kopen bijvoorbeeld 50 transferpapieren en laten voor de warme periode korte werkbroeken, t-shirts of mouwloze shirts bedrukken. De rest van de transfers behouden ze voor de winterperiode, waarin ze lange broeken, sweaters, softshell jasjes of windbestendige jassen dragen.

Het voordeel van transferdruk is dat je als KMO je kosten spreidt en enkel betaalt voor wat je op korte termijn nodig hebt. Doe je één keer per jaar een grote aankoop van kledij die meteen allemaal bedrukking nodig heeft, kies je beter voor een andere techniek zoals zeefdruk.

Zo haal je het beste uit transferdruk

De grootste tip die we jou geven is om je voor elke drukopdracht op kledij te laten bijstaan door professionals zoals C-Bright. Wij kennen de ins and outs van elke druktechniek en weten dan ook in welke situatie je welke best toepast.

Er bestaan ook grote kwaliteitsverschillen in transferdruk. Wij hebben alle soorten transferdruk vergeleken en werken enkel met de meest kwalitatieve materialen. Bovendien dagen we ons productieproces elke dag uit om het beste resultaat te leveren. Het feit dat kledij dat wij bedrukken via transfers strijkbaar is, is uniek in de sector.


Meer weten?

Op 30 augustus organiseren we een live evenement met als onderwerp “Duik in de wereld van bedrijfskleding en versterk je bedrijfsimago!”. Ben je er graag bij, schrijf je dan in via deze pagina!

Dit vind je vast ook interessant!